Stort intresse för japan

Att ha ett stort intresse för japan är egentligen inte så konstigt. Likaväl som man intresserar sig för något annat så kan den Japanska kulturen och allt vad det innebär bli ett stort intresse. Landet i öst har länge visat på spännande saker som Manga och orientalism. Det är intressant och spännande med andra kulturer.

Likaväl att det finns de med ett stort intresse för exempel England och blir kallad anglofil så finns det de som har ett stort intresse för Japan. Visste du att det fanns ett ord även för det, Japanofil. Vissa saker intresserar oss mer än andra och vi gräver gärna ner oss i det som är ett stort intresse. Förutom manga så kanske man har ett stort intresse för spel i olika former. Här finns det mycket att välja på, nu även inom casinovärlden. Det mest kända spelet är nog Pokemon och Super Mario men det finns så mycket i den japanska kulturen att hitta.

Uppcon var ett event som riktade sig till den som gillar japan. På eventet så kunde du klä sig i mangakostymer, lyssna på japanska artister och spela TV-spel. Under tolv år så var detta ett av Nordens största festival för den som älskar japansk kultur. Huruvida festivalen uppstår igen står skrivet i stjärnorna. Arrangörerna skriver på sin sajt efter den sista festivalen att de blickar mot nya horisonter. Förhoppningen hos alla Japanofiler är att den uppstår på nytt i någon form. Det återstår att se hur det blir.